Стопостотна солидарност бујановачких матураната

Матуранти Средње стручне школе "Свети Сава" у Бујановцу своју представу "100 посто" приказали су у Дому културе вршњацима, професорима и суграђанима. Цена карте била је 100 динара, а сав приход су наменили другарима који немају довољно новца за припрему матурске вечери.

Сто посто уз своје другаре, да помогну и омогуће свима прославу матуре, једног од важних дана у животу. "Сто посто" је и назив комедије коју су извели, у фокусу је рад агеније за упознавање и брачно саветовање.

Анђела Милосављевић, ученица из Бујановца, глуми удавачу Савку која због факултета није стигла да се уда: "Има 43 године и господин Мишко и његова агенција су њена последња шанса за брак."

"Агенција је сто одсто успешна, увек се пронађу две стране. И ми се надамо да ћемо бити успешни", кажеМилан Павловић, ученик из Бујановца.

Матуранти су још на почетку године предложили ову идеју и почели да спремају представу. Два месеца су активно увежбавали текст, осмишљавали сцену и костиме. Неки дебитују, неки су чланови школске драмске секције.

¤WА3 3484 [Стефан Сикимић, ученик из Бујановца] "Припреме су текле по успешном плану, било је свачега, и лоших и добрих тренутака. Мотив је само да прикупимо новчаних средстава довољно."

¤WА4 3476 [Тијана Митић, ученица из Бујановца] "Ово ми је први пут да учествујем у приредби пред оволико публике. Знамо који је наш циљ и зато за трему нема места."

¤WА5 3548 [Јасмина Митровић, професорка српског језика] "Сарађујем са колегиницама, свака има своја задужења, рецитаторска, драмска, и тако. Изашли смо из оквира драмске секције, ово је рад четврте године Средње стручне школе "Свети Сава" како би помогли својим вршњацима."

Од стотину матураната Средње стручне школе у Бујановцу, у представи је учествовало осамнаесторо. За матурско вече, за месец дана, сви се припремају. 

број коментара 0 пошаљи коментар