Прво републичко такмичење у атлетици за децу са сметњама у развоју

У Крагујевцу је одржано прво Републичко такмичење у атлетици Заједнице школа за образовање ученика са сметњама у развоју. Домаћини су били ђаци и професори крагујевачке Школе за ученике оштећеног слуха.

Дошли су из свих крајева Србије, Бора, Ниша, Крушевца, Новог Сада... У својим градовима ових 120 основаца и средњошколаца били су најбољи атлетичари.

На крагујевачком стадиону "Чика Дача", за најбоље у Србији, надметали су се у три дисциплине, скоку удаљ,трчању и бацању кугле.

Александар Гаши из Крагујевца такмичио се у трчању и скоку удаљ. Радоје Пашић из Крушевца, који је трчао на 100 метара и такмичио се такође у скоку удаљ, каже да је конкуренција била јака.

"Самим тим што су већ дошли овде, они су за нас на неки начин већ победници", наглашава Мирела Милојевић, професорка физичког из Крушевца, "што су имали храбрости да дођу на ово велико такмичење."

Част да организује прво републичко такмичење у атлетици за децу са сметњама у развоју и инвалидитетом припала је крагујевачким дјацима и професорима Школе за ученике оштећеног слуха.

За учеснике такмичења ово је био велики догађај, истиче Младен Шурлан, директор Школе са домом за ученике оштећеног слуха:

"Много њих је први пут у Крагујевцу, видели су фудбалски стадион Чика Дача, и сви су узбуђени."

Министарство просвете ово такмичење уврстило је у званични календар школских догађања у Србији.

"Показаће да су врло спремни да освајају златне, сребрне и бронзане медаље, пехаре", сматра Силвана Плавшић, председница Заједнице школа за образовање деце са сметњама у развоју. "Велико је задовољство када се уђе у њихове школе са пехарима, признањима и огромним осмехом на лицу. И то је задовољство које се не заборавља."

На крају су сви били задовољни, због освојених медаља и - још више - због дружења и пријатељстава која су стекли у Крагујевцу.

 

 

број коментара 0 пошаљи коментар