С Тамаром на крагујевачкој Клиници за педијатрију

Хуманитарни пројекат и ТВ серијал "С Тамаром у акцији" почео је реновирање онколошког одељења Клинике за педијатрију у крагујевачком Клиничком центру. Радови ће бити окончани у наредних десет дана, специјална епизода, којом се завршава пети пролећни серијал, на програму је 8. јуна, у 21 сат, на Првом програму РТС-а.

Емисија "С Тамаром у акцији" до сада је реновирала 66 кућа социјално-угрожених породица на северу Косова, југу и истоку Србије.

Оно што је била жеља ауторке, а и целог тима, јесте да прошире акцију и да у свакој сезони   једну специјалну епизоду посвети реновирању неког удружења рањивих група људи или дечјих институтција.

"Овај пут који су они започели је нешто што треба да буде путоказ за друге донаторе, и на други начин да помогну", рекао је проф. др Предраг Саздановић, в. д. директора КБЦ Крагујевац, "пре свега мислим на друштвено одговорне компаније, да помогну најосетљивијој популацији - а то су наша деца." 

"Ово ће бити реконструисано, и по пројекту који смо видели - то ће бити фантастично, заиста примерено деци", каже проф. др Јасмина Кнежевић, директорка клинике за педијатрију. 

На идеју да у специјалној епизоди реновирају онколошко одељење Клинике за педијатрију дошли су захваљујући Националном удружењу родитеља деце оболеле од рака НУРДОР.

"Овај пут са Тамаром у акцији подржали су тако што донирају заједно са сестринским удружењем из Болоње пет милиона динара за опремање медицинске опреме, кревета и слично", рекла је Невена Игњатовић, волонтерка Нурдора. 

Онколошко одељење Клинике за педијатрију у крагујевачком Клиничком центру у потпуности бити реновирано, ипак једна ствар недостаје, а то је теретни лифт.

За набавку лифта потребно је 28.000 евра. Захваљујући спонзорима емисије "С Тамаром у акцији" до сада је прикупљено око 12.000 евра, рекла је ауторка емисије Тамара Грујић:

"Траје хуманитарна акција, обраћамо се свим великим приватницима овде у Крагујевцу  и људима доброг срца. Ја сам сигурна да ћемо скупити потребан новац."

Тамара Грујић и њен двадесеточлани тим ће ове јесени, током шесте сезоне ТВ серијала "С Тамаром у акцији" обрадовати четрнаест социјално угрожених породица у западној Србији а помоћи ће и изградњу прве бање за рехабилитацију оболелих од мултипле склерозе у Бањи Врујци. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво