Пожешки основци представљали Србију на Школској евровизији

На Евровизији за основце у Пољској - Скулвижн - боје свог града и Србије, по трећи пут, бранили су пожешки основци песмом "Кад се воли".

Наставничка зборница основне школе "Петар Лековић" и ове године накратко је претворена у евровизијски студио, у којем се пратило гласање за песме на овогодишњем  Скулвижну (Schoolvision).

Катарина Смиљанић није задовољна како је прошла песма у којој је певала, али јој је ипак драго што је осетила део евровизијске атмосфере:

"Зато што можемо да упознамо вршњаке и да се дружимо са њима на неки начин. И ово, само лајв презентовање и гласање нам је допринело, јер смо и упознали доста њих. Исто као и прошле две године. И можемо да разоткријемо нове језике и дан помогну у томе."

Десети Скулвижн одржан је у Пољској, где је отпутовала већина такмичара. Пожешки основци нису успели да обезбеде финансијска средства, али је учешће у овом пројекту представљало изазов, каже наставник Милан Златковић, наставник музике и композитор:

"Да виде значај у свему овоме. Дакле, да виде значај шта они могу да представе своје, тамо неким својим вршњацима у Норвешкој, Финској… Шта је то значајно што они могу да виде за нашу школу и њихове идеје. Дакле, то јесте суштина целе приче. Није толико колико је прво место."

Песму "Кад се воли" написали су основци, а Милану Златковићу није било тешко да напише адекватне ноте.

У конкуренцији 32 земље, Србија се нашла међу првих двадесет на овогодишњем Скулвижну. Победила је Турска.

Србија има још једну шансу на евровизијском такмичењу - на вечерашњем Еуросонгу.

 

број коментара 0 пошаљи коментар