Пожешки основци представљали Србију на Школској евровизији

На Евровизији за основце у Пољској - Скулвижн - боје свог града и Србије, по трећи пут, бранили су пожешки основци песмом "Кад се воли".

Наставничка зборница основне школе "Петар Лековић" и ове године накратко је претворена у евровизијски студио, у којем се пратило гласање за песме на овогодишњем  Скулвижну (Schoolvision).

Катарина Смиљанић није задовољна како је прошла песма у којој је певала, али јој је ипак драго што је осетила део евровизијске атмосфере:

"Зато што можемо да упознамо вршњаке и да се дружимо са њима на неки начин. И ово, само лајв презентовање и гласање нам је допринело, јер смо и упознали доста њих. Исто као и прошле две године. И можемо да разоткријемо нове језике и дан помогну у томе."

Десети Скулвижн одржан је у Пољској, где је отпутовала већина такмичара. Пожешки основци нису успели да обезбеде финансијска средства, али је учешће у овом пројекту представљало изазов, каже наставник Милан Златковић, наставник музике и композитор:

"Да виде значај у свему овоме. Дакле, да виде значај шта они могу да представе своје, тамо неким својим вршњацима у Норвешкој, Финској… Шта је то значајно што они могу да виде за нашу школу и њихове идеје. Дакле, то јесте суштина целе приче. Није толико колико је прво место."

Песму "Кад се воли" написали су основци, а Милану Златковићу није било тешко да напише адекватне ноте.

У конкуренцији 32 земље, Србија се нашла међу првих двадесет на овогодишњем Скулвижну. Победила је Турска.

Србија има још једну шансу на евровизијском такмичењу - на вечерашњем Еуросонгу.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво