Проширују се капацитети у лозничким вртићима

У већини места у Србији, ове недеље, почео је упис деце у вртиће. У предшколској установи "Бамби" у Лозници од септембра ће бити више слободних места.

Од септембра у Предшколској установи "Бамби" биће места за 150 малишана више, јер ће у наредних неколико дана почети радови на реконструкцији и надоградњи једног од најстарајих објеката те установе у којој тренутно на целодневном боравку има нешто више од 960 малишана.

Са децом која иду у издвојени објекат у Лешници и играонице у сеоским школама укупан број деце у ПУ „Бамби" је око 1600.

У Лозници постоји и неколико приватних вртића у којима је такође упис у току, то су објекти који раде посебно, и у којима град не субвенционише боравак деце.

Вртић "Чаролија" који припада ПУ „Бамби" изграђен је новцем из буџета града и2012. године и један је од најсавременијих вртића.

Са новим додатним местима у граду се надају да ове године неће бити листе чекања.

Драгана Петровић, из Лознице, задовољна је услугом у вртићу: „Одлучили смо се да упишемо наше дете у државни вртић пре свега због стручности самог особља, због квалитета услуге, а наравно и због цене, јер је цена вртића у државним установама доста нижа од цене у приватном вртићу."

Дејан Сталовић, градски менаџер, каже да се цена вртића неће мењати у наредном периоду:

„Она износи 4900 динара, а разлику до економске цене финансираће град Лозница. Промене које су усвојене односе се пре свега на увођење система правичности, што значи да ће родитељи чија су деца већ уписана у вртић, али и родитељи чија се деца први пут уписују у вртић подносити комплетну документацију, а све из разлога да би родитељи слабијег материјалног статуса имали шансе да упишу своје дете у вртић."

У Лозници непромењена остаје и одлука по којој боравак у вртићу и даље неће плаћати родитељи трећег детета.

Упис у Прешколској установи "Бамби" траје до 23. маја.

 

број коментара 0 пошаљи коментар