Унутрашњи круг Михаела Милуновића у Крагујевцу

Крагујевачка галерија "Рима" овогодишњу сезону отвара изложбом Михаела Милуновића, на којој ће бити представљена дела настала у последње две године.

У Милуновићевим радовима заступљена је вишеслојна симболика, реални објекти и призори приказани су на нов начин, тако да њихова, наизглед препознатљива форма, постаје нова, сложенија.

Хибридне људске фигуре као ликовне метафоре особина појединаца, иреалне заставе које тек у бојеном негативу постају заставе конкретних земаља - само су неки од елемената обједињених у сликама.

Неколико слика изложено је први пут у галерији, рекла је кустос музеја Невена Мартиновић, а сви радови приказују препознатљив уметников стил.

Михаел Милутиновић рођен је у Београду 1967. године у угледној уметничкој породици. Награда Фондације "Реноар" омогућила му је да више од годину дана проведе радећи у Реноаровом атељеу.

У најновијим радовима уметник остаје на линији симболике у којој је аутентичан - да стварност окрене на њено наличје.

За нове слике Милуновић каже да су наставак циклуса у коме истражује и дефинише односе који се налазе у друштву и као појаве друштва и да је окосница његовог рада истраживање у односу на реалност и на перцепцију реалности.

Последњих двадесет година уметник је ствара у различитим ликовним дисциплинама и медијима -од сликарства, преко цртежа и графике, до скулптура и мултимедијалних инсталација.

Медијски публицитет стекао је захваљујући прошлогодишњем пројекту када је чувена зграда Рингтрум у Бечу била у целини обавијене репродукцијом његове слике "Визија". Изложба у Крагијевцу отворена је до 4. јуна.

 

број коментара 0 пошаљи коментар