Почео упис у вртић

У објектима предшколске установе "Невен" у Прокупљу и околним селима свакодневно борави око девет стотина малишана.

У вртићу "Бајка" брину о две стотине најмлађих Прокупчана.

"Тата и мама раде и зато сам ја у вртић, зато што кући баба и деда су стари, не може да ме чувају," каже предшколац Ђорђе.

"Много ми значи јер и ја и супруг радимо и немамо где дете.Нисмо пуно чекали, јер мој син има три године и онда, предали смо и августа смо примљени", објашњава Марија Ераковић, мајка трогодишњег дечака.

"Деца много што шта науче што се тиче свега, почев од хигијене, па до рецитација, песмица, математичких појмова", објашњава васпитачица Валентина Ђорђевић.

Конкурс за упис деце у прокупачке вртиће је отворен. Интересовање родитеља је велико, а на место у једном од четири вртића у Прокупљу тренутно чека 120 малишана.

"Приоритет при упису имају деца чији су родитељи у радном односу, деца која имају потребу за посебном подршком, деца са једним родитељем, самохрани родитељи" истиче психолог Зорица Радоњић.

У предшколској установи "Невен" у Прокупљу очекују растерећење након отварања новог објекта који ће моћи да прими око осамдесеторо деце.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво