За сигурно путовање

Нови правилник о техничким прегледима предвиђа знатно детаљније прегле аутомобилa, како би се повећао степен безбедности у саобраћају. Нови Центар "Дунав осигурања" у Вршцу располаже сву неопходну и савремену опрему за техничке прегледе.

Усвајање измена и допуна закона о безбедности саобраћаја и правилника о техничким прегледима за циљ имају унапредђење нивоа безбедности, а сигуран и безбедан ауто је само исправан ауто, кажу у комитету за саобраћај Србије. Технички прегледи у овом случају имају велику улогу.

"Наиме у протеклом период је било уочено да одредјене линије техничких прегледа нису радиле на одговарајући начин, нису прегледале возила, било је ситуација када се возила уопште не појаве на техничком прегледу а добију уверење да су технички исправна. Циљ овога је да се избегне неисправност возила као узрок саобраћајне незгоде И да се наравно ученисицма у саобраћају омогући да управљају исправним возилом на безбеднији начин", каже Милан Божовић из Комитета за безбедност саобраћаја.

Нова, савремена линија за техничке прегледе у Вршцу испуњава све критеријуме које захтева нови закон о безбедности саобраћаја као и оне предвиђене посебним правилником који тек треба да ступи на снагу, а тичу се стандарда које технички преглед мора да има.

"Верујем да ће то повећати безбедност у саобраћају, наравно продужиће за једно време услугу техничког прегледа , биће ограничен по новој регулативе и број возила који могу да у току једног радног времена обаве технички преглед али што је најбитније обезбедиће исправна возила на путевима, смањиће материјалне и нематеријалне штете које су данас у великом обиму на путевима у Србији", каже Мирко Петровић, председник ИО Дунав осигурања.

Градоначелница Вршца Драгана Митровић, каже: "Свакако је значајно за град Вршац отварање нове филијале Дунав осигурања , значиће за Вршчане и нека нова радна места".

У оквиру новог Дунав центра у Вршцу, грађани ће поред осигурања возила и техничког прегледа моћи да обаве и друге сервисне услуге везане за њихове четвороточкаше.

 

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво