Градилишта у Крушевцу

Од 900 милиона динара, колико ће из буџета Града Крушевца ове године бити издвојено за инвестиције и инвестиционо одржавање, половина средстава опредељена је за путну инфраструктуру.

Грађевинска сезона је у пуном јеку, а радови теку планираном динамиком. Ради се на више места у граду а једна од најзначајнијих инвестиција у овом тренутку је 7. кружни ток који финансирају Путеви Србије на раскрсници Железничке и Газиместанске улице.

Како је реч о правцу који центар града повезује са индустријском зоном приметне су гужве, посебно преко пружног прелаза, па ће возачима у наредних месец требати мало више пажње и стрпљења.

Друго важно градилиште је Трг деспота Стефана, код старе крушевачке пијаце, који се комплетно реконструише. Од водоводне и канализационе мреже, преко  топловода и гасовода, а до Видовдана ће на њему бити постављен и нови споменик Кнегињи Милици. Вредност радова који се финансирају из буџета града је 30 милиона динара.

"Веома амбициозно смо кренули у грађевинску сезону", истиче Весна Лазаревић, заменица градоначелнице Крушевца. "Радимо и тротоаре иза ламеле, у централном делу града, радићемо и тротоаре код Нове пијаце. Путеви Србије су уложили 13,4 милиона  за кружни ток. Такође су финансирали изградњу саобраћајнице која иде са Јасичког пута ка стакленику Абадић, са око 15 милиона су они подржали ту активност. Затим завршавамо бициклистичке стазе и пешачке стазе ка северној обилазници, ка северном уласку у град што ће бити од великог значаја за будућност јер се очекује изградња ауто-пута Појате - Прељина."

До краја маја очекује се да, уз помоћ Министарства привреде које обезбеђује 40 одсто од 15,5 милиона динара, почне асфалтирање Улице Јована Ненада у Лазарици. Поред инвестиционих активности у граду у плану су и обимне на сеоском подручју.

Радови у Мешеву приводе се крају, каже Весна Лазаревић:

"Очекујемо да од јуна почне санација брда у Мачковцу и моста у Дворану, за шта је издвојено 7,5 милиона динара."

До Видовдана, дана града, радови у ширем центру требало би да буду окончани, а до краја године у сарадњи са Путевима Србије радиће се и Таковској и Немањиној улици, два нова кружна тока,  на раскрсници Југ Богданове и Балканске и у Улици Благоја Паровића, где ће бити постављена и једна од три нове фонтане, за које је у буџету града Крушевца предвиђено десет милиона динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво