Ново и безбедно дечје игралиште у Свилајнцу

Деца у Свилајнцу добила су нови кутак за игру и забаву. У градском парку крај Ресаве, изграђено је игралиште које је под видео-надзором и испуњава све безбедносне прописе.

Где нам расту деца? То питање је пре пет година поставила на друштвеним мрежама компанија Нивеа, а многи су одговорили да су дечја игралишта запуштена, урасла у коров или да их уопште и нема по градовима. 

Од тада, уређена су 23 игралишта а недавно и двадесет четврто - у Свилајнцу.

Данијела Гвозденић, пи-ар менаџер Компаније Нивеа каже да су они стали иза покрета "Где нам расту деца" а грађани су га, како је нагласила, својим активизмом оживели.

Ново игралиште у Свилајнцу налази се у најлепшем делу града, окружено је зеленилом, крај реке, далеко од прометних саобраћајница.

То деци много значи, каже Марина Милутиновић, организаторка акције:
"Знате како кажу - на младима свет остаје, деца су највеће богатство, и ми заиста кад год смо у прилици максимално радимо на томе да што више садржаја направимо за њих."

"Заједно можемо да помогнемо да се игралишта направе и у другим градовима", рекао је Предраг Милановић, председник Општине Свлајнац.

Играчке и справе пажљиво су биране, а деца су тим избором задовољна.
Грађани из свих крајева Србије на интернету могу и даље да гласају и изаберу следећу локацију за ново дечје игралиште.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво