Врњачка Бања очекује рекордан број туриста

На основу показатеља и резултата из првог дела туристичке сезоне, у Врњачкој Бањи очекују да ће ове године бити оборени сви рекорди у броју посетилаца и остварених ноћења. Током протеклих празника у Врњачкој Бањи је боравило и до 15.000 гостију дневно.

У Врњачкој Бањи тренутно је највише гостију који су спојили празник са викендом и тако себи омогућили макар и десетодневни одмор. У овом делу предсезоне има доста и посетилаца који су остварили право на бесплатни ваучер односно субвенционисани одмор.

"Данас долазе пре свега дијабетичари из целе Србије, који су на инсулину на регулацији и едукацији. То је 10 дана пројеката који држава финансира и преко 300 чисто комерцијалних гостију који долазе на брзу дијагностику, на проверу свог здравственог стања и велики број који долази на физикалну медицину и рехабилитацију", објашњава директор Специјалне болнице Дејан Станојевић.

У Врњачкој Бањи је прошле године боравило око 220.000 гостију. Они су остварили преко 750.000 ноћења. Тај број ће сигурно бити надмашен, тврде у Туристичкој организацији.

"Наш циљ је да ове године остваримо преко милион ноћења и да се приближимо оном рекорду из 1986. године када је било милион и по ноћења", каже Горан Каравесовић из ТО Врњачка Бања.

Бања ће повећати и број смештајних јединица. Са четири нова хотела који се граде добиће око 5.000 смештајних јединица високе категорије тако да ће у сваком тренутку моћи да смести 20.000 гостију. Све то прати и Културни центар који сваке године припрема "Културно лето".

"Културни центар ће дати пун допринос туристичкој сезони као уосталом и сваке године по питању и фестивала филмског сценарија који се одржава по 42. пут и других културних садржаја", наводи директор Културног центра Саша Миленковић.

За свега неколико дана продат је и први контигент улазница за фестивал техно музике, објавили су организатори "Лав феста" на званичном сајту. За овај и остале летње фестивале у Врњачкој Бањи влада велико интересовање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво