Шабац: Културна и привредна сарадња са Италијом
За успешну сарадњу са Италијом добра основа су четири италијанске компаније у Шапцу, а о новим инвестицијама представници локалне самоуправе са још две компаније из те земље.
Четири италијанске компаније у којима ради око 400 људи и још две са којима представници локалне самоуправе разговарају о њиховим инвестицијама у граду на обали Саве, добра су основа за успешну сарадњу, нагласили су директор Италијанског института за културу Давид Скалмани и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на састанку у Дуњића кући.
Промоција и размена културног наслеђа само су неки од заједничких циљева.
"Шабац ми делује као јако занимљив град, јако жив и знамо да је јако богато италијанско присуство у овом граду", рекао је Давид Скалмани, директор Италијанског института за културу у Београду. "Ми бисмо желели да будемо део ове заједнице, желимо да сарађујемо у размени италијанске и српске културе, да организујеммо догађаје у граду Шапцу и да заједнички учествујемо у програмима на краће и дуже стазе."
"Показало се да наши суграђани желе и имају вољу да раде у италијанским компанијама", истиче градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. "С друге стране, ту су добри услови пословања, веома добар приступ у односу према људима који су запослени. Сву подршку коју као град можемо да пружимо италијанским компанијама - ми пружамо."
Шабац жели, нагласио је градоначелник Зеленовић, да сарађује и продубљује пријатељства у обостраном интересу.
Упутство
Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.
Број коментара 0
Пошаљи коментар