Шабац: Културна и привредна сарадња са Италијом

За успешну сарадњу са Италијом добра основа су четири италијанске компаније у Шапцу, а о новим инвестицијама представници локалне самоуправе са још две компаније из те земље.

Четири италијанске компаније у којима ради око 400 људи и још две са којима представници локалне самоуправе разговарају о њиховим инвестицијама у граду на обали Саве, добра су основа за успешну сарадњу, нагласили су директор Италијанског института за културу Давид Скалмани и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић на састанку у Дуњића кући.

Промоција и размена културног наслеђа само су неки од заједничких циљева.

"Шабац ми делује као јако занимљив град, јако жив и знамо да је јако богато италијанско присуство у овом граду", рекао је Давид Скалмани, директор Италијанског института за културу у Београду. "Ми бисмо желели да будемо део ове заједнице, желимо да сарађујемо у размени италијанске и српске културе, да организујеммо догађаје у граду Шапцу и да заједнички учествујемо у програмима на краће и дуже стазе."

"Показало се да наши суграђани желе и имају вољу да раде у италијанским компанијама", истиче градоначелник Шапца Небојша Зеленовић. "С друге стране, ту су добри услови пословања, веома добар приступ у односу према људима који су запослени. Сву подршку коју као град можемо да пружимо италијанским компанијама  -  ми пружамо."

Шабац жели, нагласио је градоначелник Зеленовић, да сарађује и продубљује пријатељства  у обостраном интересу.

број коментара 0 пошаљи коментар