У Новом Пазару отворен Фестивал "Јоаким Вујић"

Синоћ је у Новом Пазару отворен 54. Фестивал професионалних позоришта Србије "Јоаким Вујић". Публици ће се представити осам професионалних позоришта из разних градова Србије.

Фестивал су отворили глумци новопазарског Регионалног позоришта представом "Жак и његов господар" која је недавно премијерно изведена пред домаћом публиком.

Новопазарци ће видети представе професионалних позоришта из Приштине, Ужица, Шапца, Крагујевца, Лазаревца, Врања и Краљева.

Сеадетин Мујезиновић, директор Регионалног позоришта у Новом Пазару, сматра да су побудили велико интересовање грађана:

"Ми смо направили некакве симболичне цене да бисмо што више приближили љубитељима позоришта управо овај Фестивал."

Седам представа је такмичарског карактера, а осма ће бити одиграна у част победника.

Ивана Недељковић, председница Заједнице професионалних позоришта Србије, каже да је дошла да помогне у организовању Фестивала:

"Све заиста функционише перфектно. Остало је само да публика ужива у представама и да се 14. маја доделе награде."

Позоришни фестивал "Јаоким Вујић"одржава се сваке године у мају, у другом граду.

"Драго ми је што ће Нови Пазар ових осам дана бити позоришна престоница Србије", истиче Нихад Бишевац, градоначеник Новог Пазара, "и овом приликом бих се и захвалио Заједници професионалних позоришта Србије која нам је указала поверење да будемо организатори овог значајног Фестивала. Град Нови Пазар и локална самоуправа подржаће развој културе пре свега позоришне уметности, јер је управо развој културе огледало сваког града."

Фестивал ће трајати до 14. маја.

број коментара 0 пошаљи коментар