Лесковац: Млади програмер спреман за олимпијаду

Четрнаестогодишњи Вељко Тољић из Лесковца већ две године је првак државног такмичења у програмирању. Недавно се надметао и са средњошколцима и освојио другу награду.

Када је Вељко пре три године први пут крочио у информатички кабинет био је довољан само поглед упрт у ова признања да схвати да је на правом месту. Заокупљен програмирањем и по пет сати сваког дана остаје овде.Са лакоћом решава задатке из информатике који су по програму средњих школа чак и техничких факултета.То је показао и на такмичењима.

Вељко Тољић, ученик 8.разреда О.Ш "Вожд Карађорђе" Лесковац: "Само они који раде и који могу то да раде, који имају ментални склоп, логичко размишљање и добру математичку основу могу стварно да виде будућност у програмирању. Да упишем специјално математичко одељење у Гимназији "Светозар Марковић" у Нишу,а након тога надам се упису за софтверског инжењера на Електротехничком факултету."

Када су деца попут Вељка посвећена ономе што воле и када знају да имају перспективу у сектору информационих технологија онда су и мотивисани каже наставник Стевица да раде и постижу одличне резултате.

Стевица Јанковић, наставник информатике О.Ш "Вожд Карађорђе" Лесковац: "Информационе технологије у данашње време представљају мотор развоја дигиталне економије.Та деца имају у себи ту нит пре свега за математику."

У последњих 8 година ученици лесковачке Основне школе "Вожд Карађорђе" у самом су врху на државним такмичењима и олимпијади из информатике. Заинтересовани и марљиви ђаци и предан рад наставника.

Александра Милосављевић, директорка ОШ "Вожд Карађорђе" Лесковац: "Много сати,много дана проведених у овом кабинету,на такмичењима. Једноставно то је један спој без кога нема успеха."

Вељка за који дан чека државна олимпијада. Искуство већ има, знање усавршава. На добром је путу да стигне до злата. У то верује и његов наставник.

број коментара 0 пошаљи коментар