Мерошина: Нови председник Општине

У општини Мерошина изабран је нови председник општине - Бојан Нешић. На власти у тој општини ипак је иста коалиција -СНС-СПС-СРС, из које је и досадашњи председник Саша Јовановић. И то није прва рокада унутар владајуће коалиције.

Непуна три месеца пошто су изабрали новог председника општине, мерошински одборници су га и сменили. И тако по ко зна који пут, да ни сами житељи Мерошине не успевају да прате све промене. Ево шта кажу грађани Мерошине о томе.

"Наш председник општине? Мислим да је Ђорђевић сад".
"Микић ли је, Мика, немам појма, из Баличевца неки.Не знам. Стварно не знам".

"Мислим да је Саша Јовановић, тешко је похватати конце. Нигде у свету нема. У Србији можда има негде, у свету таква ствар нема".

На место досадашњег председника Саше Јовновића изабран је Бојан Нешић, иначе из исте, владајуће коалиције, који је ту функцијуобављао и пре две године.

Бојан Нешић, председник Општине Мерошина: "Ништа није кренуло на боље, тако да се већина одборника скупила, понудила ми мандат председника општине, И ја сам прихватио. Надам се да ћу трајати мало дуже него претходни председник".

Према Закону о локалној самоуправи мандат председника општине траје 4 године. У општини Мерошина за претходних 6 година председник је мењан 5 пута. Најдуже је упредседничкој фотељи седео Бојан Нешић, садашњи председник, две и по године, а најкраће претходни председник општине Саша Јовановић -непуна три месеца.
Нова председница Скупштине, која је на то место дошла уместо Нешића, а у два наврата била и председница општине Сања Стајић није нам се јавила на телефон, као ни досадашњи председник Јовановић. Он се не јавља ни општинским органима, па је примопредаја дужности обављена без онога ко дужност предаје. Кажу, први пут у историји Мерошине.
Бојан Нешић: "И ја сам био раније у ситуацији да предам дужност. Мало је непријатно кад предајете дужност, али на крају све је то живот, мора да се обави".

Мерошина је мала сиромашна општина, окренута пољопривреди, у којој највећи број житеља живи од производње вишања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво