У Ћуприји популарне школе са производним занимањима

Основци завршних разреда увелико се припремају за полагање пријемног испита за средње школе. Дилему шта уписати имају не само они већ и њихови родитељи.Све више су популарне средње школе са производним занимањима.У Техничкој школи у Ћуприји последњих година попуњена су места за браваре завариваче.

Tек завршавају први разред али су за школску годину, која је на измаку, доста тога научили.

Урош Колев, ученик: „Да варим, да брусим са електролучним апаратом, турпијам, да сечем са бонсеком.Имао сам представу зато што ми је отац вариоц и волим ово да радим због њега и због лакшег лако запошљавања."

Већини ове деце будућих бравара заваривача овај смер био је прва жеља приликом уписа. Неки су се у школској радионици први пут срели са алатима, апаратима, заштитном опремом. Други желе да раде у породичним радионицама.

На саобраћајном смеру у три образовна профила школују се ђаци који уз диплому полажу и возачки испит Б и Ц категорије што многи виде као предност јер је полагање бесплатно.

Младен Јовковић, ученик: „Још одкад сам био мали волим да возим кола али положио сам овде у склопу школе добио сам пробну возачку дозволу. То је једна од предности ове школе, о саобраћају све учимо и занимљиво је."

Александар Пешић, наставник практичне наставе: „Краће школовање са могућношћу запошљавања, сутрадан да се осамостале да се сами определе за своје послове које ће да обаваљају током свог радног века."

Предности дуалног образовања све више схватају деца која приликом уписа вагају да ли са дипломом средње школе могу одмах и да раде.

Маја Манић, директорка Техничке школе: "Нашу школу могу да упишу деца која планирају даље образовање и упис на факултете ,ова школа им пружа адекватно образовање за то за наставак школовања а исто тако и опет нека врста сигурности неке дипломе да можемо нешто са тим и да радимо."

Техничка школа у Ћуприји има кажу добру сарадњу и са локалним предузетницима који су заинтересовани да децу приме на праксу али и да их уколико се добро покажу упосле.







Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво