"Министарка" отворила Јоакимове дане у Крагујевцу

Извођењем Нушићеве "Госпође министарке" у Књажевско-српском театру отворени су 7. Јоакимови дани. Ревија позоришних представа траје до 8. маја, а све представе рађене су по текстовима домаћих аутора.

За позоришну публику у Крагујевцу на 7. Јоакимовим данима издвојене су четири представе које су рађене по делима домаћих драмских писаца: Бранислава Нушића, Радована Тишме, Наташе Илић и Вука Бошковића.

Нема репрезентативније представе од Нушићеве "Госпође министарке" која би представила театар на овој ревији, будући да је посвећена домаћим писцима, истиче глумац Чедомир Штајн.

"Нушић је тако написао да стварно буде једна савремена тема и надам се да ће та представа ићи даље", рекла је глумица Марина Перић Стојановић.

Инспирација је, као и увек, домаћи драмски писац који је основа нашег драмског живота и којег публика најрадије препознаје и воли, каже Милош Крстовић, директор Књажевско-српског театра:

"То су неке представе које публика препозна и које публика по нашем мишљењу воли, наравно има ту још пуно представа домаћих писаца, али морали смо да направимо избор."

После "Госпође министарке", играће се "Четири брата" и "Ново доба" београдског Битеф театра, а Јоакимове дане затвориће прослављена представа "Врапчић" о животу француске шансоњерке Едит Пјаф.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара