"Министарка" отворила Јоакимове дане у Крагујевцу

Извођењем Нушићеве "Госпође министарке" у Књажевско-српском театру отворени су 7. Јоакимови дани. Ревија позоришних представа траје до 8. маја, а све представе рађене су по текстовима домаћих аутора.

За позоришну публику у Крагујевцу на 7. Јоакимовим данима издвојене су четири представе које су рађене по делима домаћих драмских писаца: Бранислава Нушића, Радована Тишме, Наташе Илић и Вука Бошковића.

Нема репрезентативније представе од Нушићеве "Госпође министарке" која би представила театар на овој ревији, будући да је посвећена домаћим писцима, истиче глумац Чедомир Штајн.

"Нушић је тако написао да стварно буде једна савремена тема и надам се да ће та представа ићи даље", рекла је глумица Марина Перић Стојановић.

Инспирација је, као и увек, домаћи драмски писац који је основа нашег драмског живота и којег публика најрадије препознаје и воли, каже Милош Крстовић, директор Књажевско-српског театра:

"То су неке представе које публика препозна и које публика по нашем мишљењу воли, наравно има ту још пуно представа домаћих писаца, али морали смо да направимо избор."

После "Госпође министарке", играће се "Четири брата" и "Ново доба" београдског Битеф театра, а Јоакимове дане затвориће прослављена представа "Врапчић" о животу француске шансоњерке Едит Пјаф.

 

број коментара 0 пошаљи коментар