Крагујевачки Вепрови убедљиво победили Плаве змајеве

У четвртом колу Прве лиге Србије у америчком фудбалу, Крагујевац Вајлд Борси (Wild Boars) убедљиво су савладали београдске Блу Драгонсе (Blue Dragons) на свом терену, резултатом 50:28.

Напад Крагујевчана, предвођен квотербеком Далтоном Оливером, функционисао је сјајно и на крају заслужено стигао до 50, приредивши ревију тачдауна својим навијачима.

Оливер је бацио четири паса за тачдаун и то ка различитим хватачима. Расположен је био и други Американац у редовима Вепрова, тркач Џошуа Кезада, који се противничке енд зоне домогао три пута.

Гости су повели у првом нападу, пасом Џорџа Бовена ка Немањи Чкоњевићу, али је то било њихово једино вођство на утакмици (7:0). Одмах затим Кезада је преокренуо резултат, најпре трчањем, а затим и хватањем и дугачким слаломом кроз противничку одбрану - 14:7.

Последњи трзај гостију био је потоњи пас Бовена ка Огњену Митровићу за изједначење (14:14), а онда су Вепрови фуриозно отклонили све дилеме око победника, везавши четири тачдауна.

До одласка на полувреме Оливер је са енд зоном спојио Матију Алмашија и Стефана Ђурића (28:14), да би по повратку са одмора Страхиња Степовић вратио пант, а одмах се надовезао Оливер, далекометним пасом ка Филипу Недељковићу - 43:14.

Бовен је накратко прекинуо серију Крагујевчана, још једним проигравањем Митровића, да би Кезада трчањем за двадесетак јарди и "плус 30" довео до 50:20. Змајеви су до краја успели само да ублаже пораз, пасом Бовена ка Алену Рамзију, прошлогодишњој аквизицији Дивљих вепрова.

Овом победом, Вајлд борси су задржали максималан учинак и успешно наставили поход на трећу узастопну титулу. У наредном колу гостују Сирмиум легионариесима у Сремској Митровици.

број коментара 0 пошаљи коментар