Неискоришћене могућности Слатинске бање

У чачанском крају, познатом по природним лепотама, налазе се и три бање. Иако најмања позната - Слатинска бања има термалне изворе лековите минералне воде, одличне услове за смештај и третмане и верне госте. И сигурно је да заслужује више пажње јер је њен развој услов за бољу посећеност.

Некад су многе куће у Слатинској бањи биле пуне гостију. Сада се бањским туризмом озбиљније бави само једна породица.

За смештај, на располагању имају двадесет постеља, каже Драган Пејовић:

"Двадесет пет година се улаже да би могли да прихватите те госте одређене који долазе. Иначе, то је врло драгоцена вода, много доброг ima по анализама, али шта ћемо када нема пара да се даље улаже. Tако се тавори."

Воде Слатинске бaње спадају у ред хладних сумпорних вода, које се догревају у кадама. Имају 27 минерала међу којима је највише сумпор-водоника по чему је Слатинска бања друга у Европи.

"Масажа потпомаже тонус мишића, циркулацији и омогућава бољу покретљивост зглобова, то је оно што је главно", објашњава масерка Биљана Радојичић. "Убрзава метаболизам, брже избацује неке негативне материје из тела."

У Туристичкој организацији Чачка кажу да је и ова бања у туристичкој понуди града на свим сајмовима. Ипак, доста тога још треба уложити, истиче директор ТО Чачка Војин Јаковљевић:

"Град Чачак је предузео да добије статус бање. Ми смо ушли у неку реализацију можда откупа неких приватних парцела како би укрупнили земљиште и можда направили неко прво лечилиште тамо."

У помало заборављеној бањи, на пола пута између Чачка и Краљева, ушушканој у подножју планине Јелице, чекају боље дане и надају се да ће се препознати њене вредности и лепоте.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво