Мале олимпијске игре у Шапцу

У спортској хали "Зорка" у Шапцу одржане су Мале олимпијске игре. Спретност и таленат на спортским полигонима, показало је више од хиљаду ученика нижих разреда основне школе.

Више од хиљаду ученика нижих разреда основне школе надметало се на Малим олимпијским играма у спортској хали "Зорка" у Шапцу.

Брзо и лако савладали су препреке на полигонима спретности и свестраности, бранили су и бодрили са трибина боје својих школа, а умор су сви заједно брзо заборавили.

Свако од учесника, имао је свој задатак и циљ.

Пројекат ,,Расти здраво,, у Шапцу се реализује од 2010. године. Бесплатна школица спорта, прилагођена је ученицима нижих разреда.

Немања Пајић, председник Скупштине града, каже: „Више од 1700 деце обухваћено је овим програмима и оно што је најважније да је спорт на свом месту где треба да буде, у школама, и ово јесте база за неки врхунски спорт."

"Њихова прва такмичења, прве сузе, прве медаље, и надам се да ће због ових и оваквих дечака и девојчица, Шабац и даље бити град шампиона," објашњава Веселин Вуковић, председник Спортског савеза Шапца.

У периоду интензивног раста, веома су значајне вежбе за правилно држање тела.

Пројекат деци омогућава да кроз разноврсне моторичке активности, игру и такмичења, упознају важност физичког васпитања и створе трајне навике.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво