Чачанске балерине из Рима донеле седам награда

Чланице балетског студија "Форс" чачанског Дома културе освојиле су седам награда на међународном такмичењу у класичном и модерном балету у Риму. У конкуренцији око три стотине играча из Европе, чачанске балерине биле су једине представнице Србије.

Мирис орхидеја, Арапска игра, Кан-кан само су неке од награђених наступа и кореографија. Вредно се вежба у студију који чине садашње и бивше ученице издвојеног чачанског огранка балетске школе "Лујо Давичо" из Београда. Успех у Риму слажу се, није био случајан.

Анђела Василијевић каже да су много радили и трудили се, па је и успех свакако био очекиван.

"Било нам је предивно. Рим је прелеп", каже Лена Кнежевић. "Драго ми је зато што немају све девојчице прилику да иду на такво путовање и притом освоје два прва места, све смо биле пресрећне."

"Такмичење је било веома захтевно било је пуно група на високом нивоу", објашњава Даница Микулић, "и ми смо успели да изгурамо све то до краја највише захваљујући томе што се добро познајемо."

Петнаестак година наставница балета Ивана Дуњић са великом посвећеношћу и енергијом осмишљава све наступе и кореографије. Иако је домаћих и међународних награда било и раније, на наступима у Риму представило се највише чачанских балерина.

"С обзиром на то да је на овом такмичењу било четрдесетак балерина млађих и старијих, заиста је био потребан додатни рад, захтеван рад, додатне пробе које су се одржавале и викендом", истиче наставница балета Ивана Дуњић, "а свако ово такмичење што је најважније зближи те девојчице још више."

Неке од награђених кореографија публика је имала прилику да види на веома посећеном традиционалном новогодишњем концерту. Спремају се нове тачке а наредни сусрет са чачанском публиком заказан је за почетак јуна.

број коментара 0 пошаљи коментар