Вршац: Са лажном дипломом две године радила у Општој болници

Вршчанка Вишња Ђумић две године је радила у вршачкој Општој болници, као лекар на Одељењу педијатрије, са фалсификованом дипломом Медицинског факултета у Новом Саду.

Превару Вишње Ђумић открио је антикорупцијски тим Министарства здравља, након што је вршачка болница упутила захтев Министарству здравља за њену специјализацију.

Тада је откривено да је лажна докторка Ђумић, осим дипломе медицинског факултета, фалсификовала и уверење о положеном стручном испиту.

Оно што је у овом случају најважније јесте да последица по здравље деце, колико је до сада познато, није било, јер докторка није радила као самостални лекар, већ искључиво као помоћ искуснијим лекарима специјалистима педијатрије.

Она је, са лажном факултетском дипломом, децембра 2015. почела да ради као приправник волонтер на Дечјем одељењу, а јула 2017. запослена је за стално као доктор медицине.

У вршачкој болници кажу да је Вишња свесно довела у заблуду руководство болнице које ју је, као кћерку угледних медицинских радника, сматрало особом од поверења, те да нису могли ни да претпоставе да је диплома лажна.

Против Вишње Ђумић Министарство здравља поднело је кривичну пријаву, а у тужилаштву у Вршцу кратко су рекли да је тренутно у току прикупљање доказа на основу којих ће се предузимати даљи кораци.

Овим поводом огласио се и министар здравља Златибор Лончар.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво