Вршац: Са лажном дипломом две године радила у Општој болници

Вршчанка Вишња Ђумић две године је радила у вршачкој Општој болници, као лекар на Одељењу педијатрије, са фалсификованом дипломом Медицинског факултета у Новом Саду.

Превару Вишње Ђумић открио је антикорупцијски тим Министарства здравља, након што је вршачка болница упутила захтев Министарству здравља за њену специјализацију.

Тада је откривено да је лажна докторка Ђумић, осим дипломе медицинског факултета, фалсификовала и уверење о положеном стручном испиту.

Оно што је у овом случају најважније јесте да последица по здравље деце, колико је до сада познато, није било, јер докторка није радила као самостални лекар, већ искључиво као помоћ искуснијим лекарима специјалистима педијатрије.

Она је, са лажном факултетском дипломом, децембра 2015. почела да ради као приправник волонтер на Дечјем одељењу, а јула 2017. запослена је за стално као доктор медицине.

У вршачкој болници кажу да је Вишња свесно довела у заблуду руководство болнице које ју је, као кћерку угледних медицинских радника, сматрало особом од поверења, те да нису могли ни да претпоставе да је диплома лажна.

Против Вишње Ђумић Министарство здравља поднело је кривичну пријаву, а у тужилаштву у Вршцу кратко су рекли да је тренутно у току прикупљање доказа на основу којих ће се предузимати даљи кораци.

Овим поводом огласио се и министар здравља Златибор Лончар.

број коментара 3 пошаљи коментар
(субота, 05. мај 2018, 13:28)
Sloba [нерегистровани]

Kupljene diplome

To je najveci problem sto kupljene diplome vladaju drzavom no ova zena izgleda da je i znala sta radi i ako nije ni imala diplomu naprotiv onih koji imaju diplome i pojma nemaju st arade nisam siguran kod koga bi prvo isao sve mislim kod nje bez diplome ali znanja

(петак, 04. мај 2018, 18:55)
popaj [нерегистровани]

specijalizacija

Da nije trazila specijalizaciju mogla je da radi do penzije.

(петак, 04. мај 2018, 15:46)
anonymous [нерегистровани]

Čudo jedno

Imam kolegu koji godinama predaje fiziku,za koju godinu stiže i penzija. Od fakulteta ima jedino indeks i to onaj Titov sa šest baklje