Премијера "Европејаца" у Хистриону

Прокупачко Варошко позориште Хистрион премијерно извело представу "Европејци" по тексту нишког глумца Мирољуба Недовића, у режији Прокупчанина Југослава Јовановића.

Европејци, то је већ читаву деценију актуелна тема која верно одсликава положај народа који се заглавио између жеља и могућности.

"Покушали смо да дочарамо те кумове онакве какви у ствари и јесу", каже глумац Небојша Миленковић. "И ти ситни кумови, ако су мали имају сијасет својих проблема, али и они размишљају о тој некој високој политици, како ћемо и шта ћемо у тој Европи."

"Врло је лако и врло тешко радити наш менталитет", истиче глумац и редитељ Југослав Јовановић. "То је Ниш - Прокупље, јужна пруга. Рики Недовић нам је омогућио текст и то је за нас, његови текстови су супер, много су добри и треба да се играју."

Комад је сатирично-иронична комедија о судару српске традиције и модерних европских схватања.

Публика је изашла задовољна са представе: "Феноменални, они су стара постава већ дуго глуме тако да су они стварно мајстори свог заната."

Комедија која је испунила очекивања публике представља још један успех Варошког позоришта Хистрион, који већ четири године окупља групу прокупачких ентузијаста и бораца за јачи глас театра у малим срединама.

Све што су обећали то су, истиче управник "Хистриона" Мирољуб Мировић, и урадили:

*Све оно што смо обећали, ми смо и урадили. Седам осам премијера, негде око седамдесет, осамдесет изводјења, што у нашем граду што ван. Све представе наше су биле бесплатно.

 

Представа Европејци за коју се тражи карта више, игра се у хуманитарне сврхе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво