Крагујевачки полицајци на скутерима

У летњим месецима крагујевачки полицајци патролираће скутерима на подручјима где је отежан приступ путничким возилима. На располагању им је пет скутера.

Крагујевчани свих генерација већ од маја највише слободног времена проводе у Шумарицама и градским парковима, на језеру и базенима, у шетњи и рекреацији.

Да би сви они били безбеднији, побринула се крагујевачка полиција. Свакодневно, у три смене, по два полицајца на скутерима обилазиће излетишта и места за рекреацију.

Владимир Томовић Службеник полицијске испоставе Крагујевац каже:

"У току смене имамо задатак да у више наврата извршимо обилазак Великог парка, Шумарица, језера где остварујемо контакт са спасиоцима, запосленинима који могу да нам пренесу проблеме које имају."

„Да уочимо на време извршиоце кривичних дела и касније ако треба да их процесуирамо и спроведемо по ЗКПу и другим законима," наводи Милош Тимотијевић, помоћник командира полицијске испоставе Крагујевац.

Од 10 скутера Полицијске управе које је уступио Град Крагујевац ,пет ће се користити се за патроле и превентивну делатност.

Овај вид патролирања је сврсисходнији, бржи и јефтинији. Скутери имају сву потребну додатну опрему, као што су ротациона светла и прикључак за радио станицу.

Оваквом методом патролирања, кажу у Полицији, безбедност у граду биће на вишем нивоу него до сада.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво