Теренска обука будућих полицајаца у Митровом Пољу

Обававезну теренску обуку Криминалистичко полицијски универзитет из Београда реализује у Наставном центру МУП-а Србије у Митровом Пољу. У две смене ове године, практичне вештине на тај начин стећи ће 205 студената, од којих скоро половину чине девојке.

Теоретско знање примењено у пракси. За већину први сусрет са пиштољем, хеклером, аутоматском пушком и снајпером.

Након 11 дана обуке студенти ће савсим савладати руковање оружјем.

"Очекивала сам лепо, али ово је стварно прелепо све. Невероватно искуство стварно. Највише ми се допало гађање," каже Александра Јосиповић студенткиња друге године струковних студија, а њен колега Иван Товиловић додаје:

„Заиста једно прелепо искуство. Било би лепше да мало чешће имамо прилику да дођемо и радимо са оваквим стварима."

Обуку у Митровом Пољу студенту пролазе само једном током школовања. Уз руковање наоружањем у теренским условима стичу и практична знања из топографије, тактике и оперативне полицијске вештине.

Александар Вукојевић, студент друге године Криминалистичко полицијског универзитета објашњава:

„Овде се заправо навикавамо на ту дисциплину, рано устајање, на тај начин живота који ће нас чекати касније у служби. Није лако, наравно, али заједно смо сви."

Александра Јаношев, студенткиња друге године Криминалистичко полицијског универзитета наводи:

„Ту је родна равноправност. Нисмо запостављене , нисмо поштедјене ничега. Једнаки смо са њима у потпуности. Ако волимо не треба да буде тешко."

Међу инструкторима је и двоје бивших студената . Марија Тасић, сарадница у настави Криминалистичко полицијског универзитета каже:

„Мени је сад као сараднику у настави на академији много лакше. Мало је већа одговорност што се тиче саме обуке, пружања знања студентима и генерално пружања подршке њима, али много је лепше у овом својству, морам признати."

У доброј атмосфери напори се лакше подносе, а заједништво јача сваким новим кораком.

„Оно што морам да напоменем је мотивисаност студената за реализацију оваквих програмских садржаја. Њихови мотиви су их,на крају, и довели управо до тога да желе да носе униформу и да решавају управо овакве задатке. Сарадња наше институције са МУП-ом је изузетно добра и наравно то доводи до тога да скоро сви наши студенти у последњих неколико година добили су и своје стално запослење у министарству," задовољан је професор др Горан Вучковић, руководилац обуке.

Од дипломе их дели још година студија, а од завршетка теренске обуке тактички марш - 22км пешачења по живописним падинама Жељина и Гоча.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи