Фото-сафари у Иванову

У селу Иванову код Панчева одржан је 11. Фото-сафари. Мотиви за сликање били су речни пејзажи, мађарска католичка црква, старе куће.

Једанаести Фото-сафари у Иванову код Панчева окупио је око 150 фотографа из целе Србије.У њиховим објективима били су речни пејзажи, мађарска католичка црква, старе куће, а све ће то бити представљено на изложби, која се традиционално отвара у августу.

Иваново, најмање село на територији града Панчева, већ годинама привлачи фотографе својим пејзажима, аутентичношћу, али и добром организацијом фото сафарија.

У старој напуштеној кући позирају модели у народним ношњама, а познато је да ту живе мале етничке заједнице Бугара Палћена и Секељ Мађара.

Интересантна уметницима је и католичка црква, па је редовно обилазе.

„Дружење је феноменално. Упознала сам многе колеге које сам знала само преко интернета, то је највећа чар овог скупа," каже Милена Јеремић, фотографкиња из Крагујевца

„Провозали смо се каналом, било је лепо, има доста птица и живог света," наводи Бора Ивановић,фотограф из Београда.

У фото-сафарију учествују и деца из Иванова, будући фотографи, која већ имају успеха у том свом хобију.

„Много ми је интересантно, волим да фотографишем и то ми је хоби. Учила сам од наставника и од маме." каже Мартина Вуковић из Иванова, а њена другарица Емилија Мохоли додаје:

„Заволела сам то уз другу децу која иду на фото секцију. Учествовала сам и ранијих година."

„Ми се овде дружимо, али и такмичимо. Неко нешто услика, ми то видимо, па пробамо то исто да урадимо још боље. Тако једни друге подстичемо и тако настају добре фотографије," објашњава Золтан Бисак,фотограф и организатор манифестације.

Посебно лепе тренутке фотографи проводе на реци. Организоване су им вожње до ушћа у Дунав, а све оно што забележе, на лето ће се наћи на изложби „Иваново у фокусу."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи