Обнавља се фабрика воде у Ваљеву

Ваљевски „Водовод" почео је ревитализацију фабрике воде која је у систему водоснабдевања од 1958. године. Радови, који не ометају снабдевање потрошача, финансирају се из буџета Водовода.

Постројење за пречишћавање воде у Ваљеву старо шездесет година, последњи пут реконструисано је 1987.

Његов капацитет је 240 литара воде у секунди. Све време део је система за водоснабдевање, иако је у Ваљеву нова фабрика воде почела са радом 1996. године.

Ирена Штулић, руководилац Сектора прераде воде за пиће, каже:

"Заиста је било неопходно да се среде бетонске конструкције које се овде налазе, јер смо имали одређене губитке у сировој води. Радови који се овде обављају, а видите да су прилично обимни, уопште не утичу наснабдевање водом за пиће потрошача."

ЈКП „Водовод" својим финансијским планом улаже шест и по милиона динара у прву фазу ревитализације старе фабрике воде.

"Радимо ревитализацију таложника и флокулатора, један део грађевинских радова на самом објекту и добили смо из компензације столарију, тако да ћемо и то успети да заменимо. Ово је само прва фаза. У зависности од тога како ће се одвијати финансијска ситуација током године, ја се надам да ћемо ми имати средства и да припремимо и другу фазу," наводи Ђорђе Милановић, директор ЈКП „Водовод" Ваљево.

У другој фази ревитализације старе фабрике воде акценат ће бити на савременој технологији прераде.

Добро је знано да Ваљевци пију воду одличног квалитета са изворишта Пакље и Градац.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
14° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се