Ђаци из Печењевца најбољи на републичкој информатичкој олимпијади

На недавно одржаној републичкој информатичкој олимпијади у Бору ученици Основне школе "Вук Караџић" из Печењевца код Лесковца освојили су две златне и бронзану медаљу. У тој школи, већ неколико генерација ученика за изборни предмет бира информатику.

Александар и Димитрије немају дилему коју ће средњу школу да упишу. Будућност виде у информационим технологијама. Освојено злато на републичкој информатичкој олимпијади потврђује њихову жељу, али и рад и труд који улажу.

Александар Митић, планира да упише Електротехничку школу "Никола Тесла" у Нишу:

"Ова диплома, овај успех на такмичењу је само додатно подстрек да се опробам у програмирању."

И Димитрије Вујић, ученик 8. разреда ОШ "Вук Караџић" у Печењевцу сматра да је информатика будућност.

Лука Стојилковић, ученик 5. разреда ОШ "Вук Караџић" зна само за петице. Воли све предмете али највише времена проводи уз компјутер. Са информатичке олимпијаде донео је бронзану медаљу:

"Важно је да сви учимо инфроматику јер сад долазе године где је то образовање са рачунарима веома битно."

Упркос проблемима са компјутерским програмом и интернетом у школи награде нису изостале. Заслуга је и наставника информатике Срђана Мишића који често остаје и после часова како би се посветио талентованој деци:

"Види се тачно њихова љубав, ја као професор примећујем да они доста раде и кући."

Прве компјутере Основна школа "Вук Караџић" у Печењевцу добила је пре две деценије захваљујући Месној заједници.

"Купили су нам те компјутере 486 и ми смо прва школа која је то обезбедила и нормално прва школа која је увела информатику", истиче директор школе Славиша Николић.

Пре три године, на републичком такмичењу "Тесла инфо куп" ово је била најбоља сеоска школа у Србији. Надају се да ће се предстојећег викенда поново наћи на победничком постољу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи