Нишки џезери завршили велику руску турнеју

Нишки џез састав Ејот завршио је велику турнеју по Русији. За две недеље одржали су четрнаест концерата у највећим руским градовима.

Група Ејот у Русији одржала је 14 концерата од Москве до далеког Сибира. Ово је њихов четврти одлазак у Русију. За руску публику кажу да је једна од најбољих.

"Свирали смо у лепим просторима, од књижевних клубова, џез клубова до филхармонија", каже пијаниста и композитор Дејан Илијић. "Публика је по нашем мишљењу једна од најемотивнијих на свету."

Почеци групе везују се за Нишвил џез фестивал, где су први пут наступали 2009. године:

Њихов успех је невероватан за нишке услове, сматра директор фестивала Иван Благојевић:

"Стално говорим да у Србији не постоји ниједан џез бенд који и приближно може да се носи са Ејотом."

Мирољуб Јовановић, из некада популарне групе Лутајућа срца каже да је успех Ејота још већи када се зна да они компонују инструменталну џез музику:

"Није ово прича о некој групи која се пробила само захваљујући својој музици, него се пробила и захваљујући свом концепту. Они су све то снимили сами, ставили на интернет и онда се догодило музичко чудо."

Руски медији у својим репортажама за Ејот кажу да је један од најоригиналних европских састава и истичу да је група у Русији прошла око 20.000 километара.

Дешавало се да по три ноћи "не виде" кревет, каже Дејан Илијић, и да одмах са концерта уђу у авион, воз или кола.

Ејот ове године обележава  деценију рада великим концертима у Београду и Нишу. Објавиће и "Концерт за природу" који је снимљен на врху Суве планине.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво