Успешна година Шапца, града по мери грађана

Шабац је у знаку обележавања Дана града - изложбе, програми за најмлађе, концерти фолклорних ансамбала. Свечана академија и додела признања најзаслужнијима биће одржани у недељу.

Има четири зуба, мало косе, обожава печену бундеву, неколико дана пре првог рођендана прави и прве кораке. Димитрије је једна од 1.262 бебе рођене између два градска дана.

Тамара Пејић каже да је то за породицу највећа срећа, и верује да ће неког од наредних пролећа Димитрије добије брата или сестру.

Колико беба толико и нових радних места. Дуго очекивани привредни точак покренуо је јапански "Јазаки".

"До краја децембра у фабрици нас је било око 650", каже Николета Илић, специјалиста за запошљавање у Јазакију, "тренутно нас има нешто преко 1.100 радника."

За годину, више од 370 нових предузетника, у индустријској зони десет инвеститора гради или проширује капацитете. Шабац је стврстан међу топ десет европских градова за улагање.

Уз електронско пословање градске управе, минулу годину обележило је уређење села новцем враћеног од пореза на имовину. Ове године, уместо у буџет, средства су уплаћена и у градске месне заједнице.

"Први пут у Србији,  баш у Шапцу, грађани су добили прилику да кажу шта је за њих најважније, шта је права народна воља", наглашава градоначелник Небојша Зеленовић.

За грађане је протекла година огледало свакодневнице, некима успешна, некима мање лепа. Улагало се у школе, вртиће, социјалну заштиту.

За град по мери Шапчана, предлога увек има: изградња јавне гараже, поправка путева, више чивијашког духа, хумора, смеха, више манифестација.

Ни програми у култури нису занемарени, и даље се за њих издваја 7 одсто буџета, Музеј Јевреја нов је објекат.

Нису изостали ни спортски резултати. Рукометашице Медицинара први пут су постале шампионке државе, ватерполисти пуне базен, а фудбалери Мачве остварили су вишедеценијски суперлигашки сан. Први рефлектори на стадиону и прво лед осветљење.

Шапчани се надају да ће им до следећег градског дана и просечне плате бити веће: 5.381 динар испод републичког просека овогодишњи је салдо.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи