Кућу под заштитом државе угрожава канализација

Двориште и подрум куће у центру Сремских Карловаца, која је под заштитом државе, свакодневно загађује канализациони отпад неодговорног комшије. Власници на решење проблема чекају више од годину и по дана.

Када је комшија код куће из цеви свакодневно у слаповима излази канализација у двориште Петровића. Годину и по дана, више од стотину квадрата подрума пуни се фекалијама из суседне куће, а данас је ниво виши од 20 центиметара.

"Фекалије пуне подрум, двориште, одронио се потпорни тај зид и сада ће то и даље падати", каже власник куће Саша Петровић. 

Последњи одрон догодио се пре две седмице. Када је и део куће потпуно срушен. Петровићи су више пута упозоравали комшију.

Шест месеци су га молили да намести цеви како треба, да нађе мајстора, а да ће они платити, каже Невена Петровић: "Ништа није предузео. Када се срушило у пола пет ујутро, мој супруг га је позвао, а он је рекао само добро, није дошао да види како то изгледа."

Саша Петровић се потом обратио Општини. Грађевински инспектор им је забранио приступ у тај део дворишта и случај предао покрајинској грађевинској инспекцији, која је одговорила да документација није потпуна, јер нигде није уписано да комшија има саграђену кућу изнад њих.

Према речима Невене Петровић, из Катастра су добили потврду да он нема употребну дозволу за тај објекат.

Свакодневни испусти из канализације све више одроњавају земљу, тако да су Петровићи недавно поднели и приватну тужбу суду. Кућу, где су њихови преци живели још пре Велике сеобе, без скупог порјекта и дозволе не смеју да реновирају јер је под заштитом.

Кућа се налази се у самом центру Сремских Карловаца, а уколико одговорни не чују позив Петровића да им помогну, непријатни мириси које свакодневно удишу ускоро ће се осетити  центру Карловаца који је под строгом заштитом државе.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво