На стадиону ФК Јабланица нови семафор и нове победе

На стадиону Фудбалског клуба Јабланица у Медвеђи, који постоји скоро стотину година, тек недавно је постављен семафор. За набавку семафора најзаслужнији су навијачи и руководство клуба.

У малој просторији стало је све: и прошлост и будућност - старе фотографије које подсећају на богату традицију, време када је пре 92 године основан Фудбалски клуб Јабланица, седамдесете године прошлог века када је носио име Рудар, на генерације играча којима је фудбал увек био више од игре.

Поред фотографија и пехара дуго чекана командна табла за нови семафор који је засијао на утакмици Нишке зоне, на велико задовољство навијача.

Ово је један прелеп семафор и биће користан овде, кажу навијачи: "Мислим да ћемо почети да побеђујемо."

Са новим семафором дошао је и резултат. Јабланица је ривала из Ниша победила са 1 : 0. Следи јој тешка борба за опстанак. Али сви у клубу верују у успех.

Тако су добили семафор, имали су идеју и били су упорни. Њихови верни навијачи сакупљали су затвараче од пива, били најбољи у наградној игри и семафор је ту. Као на суперлигашким теренима.

"Ми смо још зонаши, боримо се да опстанемо у зони", каже председник Клуба Љубиша Јанковић, „али и овај семафор да нам помогне да сви резултати буду позитивни за ФК Јабланицу у Медвеђи."

"Циљ нам је да младе задржимо с обзиром на то да је 90 одсто играча у фудбалском, кошаркашком и другим клубовима из Медвеђе", наглашава председник Општине Небојша Арсић.

ФК Јабланица кажу да је ово само почетак препорода клуба. Имају планове за изградњу трибина, а обновиће и опрему. Већ су ступили у контакт са Славишом Јокановићем некадашњим репрезетативцем, садашњим тренером енглеског Фулама, чији су родитељи рођени у овом крају који радо посећује. Јер фудбал је у Медвеђи одувек био више од игре.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи