Зашто Градац није домаћин спортског такмичења риболоваца

На реци Градац код Ваљева од 10. до 13. маја требало је да буде одржано такмичење у спортском риболову. Међутим, организаторе Купа јадранско-подунавских земаља - Еколошко друштво "Градац" и риболовачки клуб "No 1" - Савез спортских риболоваца Србије обавестио је да ће такмичење бити одржано у другом месту.

Порука послата електронском поштом из Савеза спортских риболоваца Србије да Куп, на којем учествују риболовци из дванаест земаља, неће бити на Грацу, за организаторе у Ваљеву била је више од изненађења.

"У новембру смо обавештени, након састанка у Скопљу, да ћемо бити домаћини. Буквално смо тада кренули у организацију", истиче Драган Димитријевић, председник Еколошког друштва "Градац". "Кренули смо заједно са локалном самоуправом да припремамо то, и финансијски и организационо."

Осим Града Ваљева овдашње екологе и риболовце финансијски су подржали и бројни привредници. Са припремама су били упознати координатори између Савеза и домаћина.

"Постојала су двојица координатора Тихомир Лукић и Влада Тодоровић. Тихомир је често долазио на Градац, малтене свакодневно се виђао са нама и никаквих наговештаја није било да нешто није у реду, да они нису задовољни", каже Зоран Ђукић, из Риболовачког клуба "No 1" Ваљево.

Несастајање организационог одбора Купа јадранско-подунавских земаља био је разлог за сумњу Савеза да ће Ваљевци бити добри домаћини.

"Управни одбор је донео одлуку да се до 1. априла коначно направи састанак са тим људима. Међутим, сасатанак није одржан ни после оставке свих чланова организационог одбора, а који су чланови Савеза", објашњава Драган Бошковић, председник Савеза спортских риболоваца Србије. "Морали смо да применимо једну непопуларну ствар, а то је да померимо такмичење на другу дестинацију."

Одлука Савеза спортских риболоваца Србије не доприноси развоју риболовног туризма у ваљевском крају - истичу у Еколошком друштву "Градац", које газдује једном од најчистијих европских река.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво