Сајам запошљавања у Панчеву

На сајму запошљавања у Панчеву највећу шансу да пронађу посао имали су шивачи, трговци, конобари, металци. Позив је добило око две хиљаде од укупно 8.600 незапослених, колико их тренутно има у евиденцији Националне службе за запошљавање.

На сајму запошљавања у Панчеву 40 послодаваца тражи око две стотине радника. То је још једна прилика за незапослене, којих је у Панчеву сваке године све мање.

У последње две године број незапослених се смањио за скоро три хиљаде. Чињеница је да су неки отишли у иностранство, али су многи од њих добили посао.

"Многе фирме су се учврстиле", истиче директор НСЗ Ђорђе Лукач. "Ми дајемо подстицаје, па оне отварају нова радна места, а има ту и доста нових занатских радњи."

Према речима градског већника за рад и запошљавање Миленка Чучковића, Град је ове године издвојио 32 милиона динара за запошљавање:

"Имамо више подстицајних мера, као што су јавни радови, стручна и студентска летња пракса, прва шанса у сарадњи са компанијом НИС."

Добри су подстицаји за самозапошљавање и отварање нових радних места. Највећи број незапослених има само основну или средњу школу, а за њих је најбољи избор преквалификација, сматра Ђорђе Лукач:

"Има за возаче, руковаоце грађевинских машина... Људи схватају да морају да се преквалификују, јер је потпуно нов амбијент на тржишту."

У Панчеву се тешко запошљавају пољопривредни техничари, наставници, гимназијалци, и зато је потребно да се развијају нове вештине и знања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи