Светски стручњаци за информационе технологије у Нишу

Водећи светски стручњаци у области информационих технологија учествовалу су на конференцији у Нишу. Они су, у граду где је раст ИТ сектора све већи, пренели своја искуства нашим стручњацима.

Информационе технологије и интернет дају огромне могућности и малим земљама да брзо напредују и развијају се. То сматрају сви водећи стручњаци - учесници конференције у Нишу.

"На оваквим конференцијама видим колико је код вас велико интересовање за ИТ", рекао је Џонатан ле Бланк, бивши директор у Пеј палу. "То увек крене од малих послова који се уз знање развијају, и на крају то постанете веома важни у целом региону."

Посебан потенцијал овог подручја су врхунски програмери и стручњаци за развој софтвера.

"Ваши млади програмери су веома паметни и ако довољно искористе интернет могу да постигну глобални значај", Хакон Вуим Ли, креатор програмског језика. "И ја сам из Норвешке, која је мала земља као што је Србија, а направио сам ЦСС."

"Кад у ИТ имате добру идеју и верујете у њу, можете постићи све што желите, одакле год да долазите", наглашава Дејвид Пејн, директор у "Мајкрософту".

У Нишу ради више од две стротине ИТ фирми које запошљавају око 3.000 људи. Они годишње остварују профит од 30 милиона евра.

Такав је тренд на тржишту, каже Никола Стојановић, из програмерске фирме "Симфони", да можете да бирате посао: "Ако довољно улажете у себе, можете да радите биле где и практучно без граница."

За потребе развоја ИТ компанија, у Нишу је крајем прошле године отворен стартап центар, а ускоро се очекује и почетак изградње научно-технолошког парка. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи