Суботица: Пројекти прекограничне сарадње са Хрватском

У Суботици је представљен други позив за достављање предлога пројеката Интеррега - ИПА програма прекограничне сарадње Србија-Хрватска за период 2014-2020. година.

У другом позиву, из фондова Европске уније на располагању је 15 милиона евра за прекограничне пројекте у четири области.

"То су здравствена и социјална заштита, енергетска ефикасност, обновљиви извори енергије, туризам И култура и регионална пословна конкурентност", наводи Стела Арнери, шефица управљачког тела Програма, Хрватска. 

Пројекти првог позива остварени су готово у потпуности - у 23 пројекта партнера из Србије и Хрватске уложено је више од 15 милиона евра европског новца.

Према речима Јелене Петров, из Регионалне развојне агенције Бачка, Нови Сад, на техничкој школи "Милева Марић Ајнштајн" у Новом Саду промењени су прозори и сређена фасада:

"Уведени су соларни панели у стакленику као огледно-едукативном центру и набављен котао за грејање на палете. Набављена је и машина за израду палета, где ће ученици сами правити палете."

Мирослава Бабић, члан Градског већа Суботице за културу, рекла је да ће у Суботици урадити туристичку валоризацију Градске куће као и комплетну пројектно-техничку документацију за њену рестаурацију и реконструкцију.

Поред четири хрватске жупаније, као партнера, у другом позиву могу да учествују непрофитне институције и организације из Севернобачког, Западнобачког, Јужнобачког, Сремског и Мачванског округа. Конкурс траје до краја јуна.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи