Такмичење саобраћајних школа у Пожаревцу

Безбедност у саобраћају и поштовање прописа били су тема 25. такмичења саобраћајних школа Србије у Пожаревцу. Више од две стотине ученика из 28 саобраћајних школа такмичило се у познавању саобраћајних правила.

Они су будући возачи камиона, саобраћајни техничари а можда и инжењери. У Пожаревцу су имали прилику да покажу своје теоретско и практично знање из познавања саобраћаја.

На такмичењу у Пожаревцу учествовало је 28 саобраћајних школа из целе Србије. Домаћин је била пожаревачка Политехничка школа, која у образовању кадрова саобраћајне струке има значајне успехе.

"Наши ученици су у протеклих шест година били пет пута међу прве три школе у Србији", истиче директор пожаревачке Политехничке школе Дарко Радовановић, "и то је један од разлога због чега смо ми домаћини ове године, овог јубиларног такмичења."

У односу на друге средње школе, саобраћајне својим ђацима по изласку из школских клупа обезбеђују возачку дозволу Бе и Це категорије и готово сигурно радно место. То се пре свега односи на возаче камиона, који су и код нас и у иностранству дефицитарни.

"Управо у том препознавању дефицитарности, добијамо задовољавајући број одељења да би смо уписали те ученике, и како би они по завршетку школовања већ били запослени, социјално и економски независни", рекао је Мирослав Мацура, председник Заједнице саобраћајних школа Србије.

Укупни победници 25. такмичења саобраћајних школа били су ученици пожаревачке Политехничке школе.

У оквиру такмичења, Агенција за безбедност саобраћаја организовала је демонстрације појединих ситуација током вожње аутомобила.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи