Грађани чистили приобаље Мораве у Чачку

Мештани насеља чачанског насеља Кошутњак организовали су акцију уређења и чишћења приобаља Западне Мораве.

Само ове камене степенице које воде до некадашње плаже остале су из времена када су се током лета овде окупљали бројни купачи."Скакаоница" је заправо увала. Мештани Кошутњака прво су то место очистили.

"Била је у корову, зарасла, није се ни видела", каже Владимир Грујовић, организатор акције. "Успели смо да тај коров очистимо, остало је још да се она улепша, надамо се да ћемо и то успети да урадимо. Уредићемо и овај део изнад скакаонице да људи могу да дођу да седну на клупу и да гледају у реку."

"Подручје иза нас је било у лошем стању ми смо се одлучили да то уредимо", истиче Горан Јаворац, мештанин Кошутњака, "и грађани из овог дела града су се масовно одазвали."

Обала на овом делу тока реке, зарасла је у високо и густо растиње. Због тога су велике и тешке, исечене гране, на обалу извлачили само најснажнији. Акцију мештана подржала је и градска управа.

"Град Чачак је ову месну заједницу помогао набавком опреме неопходне за овакве радове, они су уредили подручје поред реке Западне Мораве", истиче помоћник градоначелника Милан Бојовић. "Створили су неке предуслове да град са неким додатним активностима преко својих комуналних предузећа од овог простора направи прелепо излетиште за грађане Чачка као што је то некад било."

Насеље Кошутњак је у непосредној близини реке и уз сам заштитни бедем. Мештани га редовно косе, а чишћење и уређење како кажу и тог простора у плану је следећих окупљања.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво