Ниш: Бесплатни прегледи у војним болницама

У војномедицинским установама у Београду, Новом Саду и Нишу ове недеље се организују бесплатни лекарски прегледи за рано откривање рака грлића материце и рака дојке. За преглед у нишкој Војној болници интересовање је огромно.

Свих шездесет термина за бесплатне прегледе у Војној болници у Нишу било је попуњено. Прегледи су заказивани у размаку од 15, 20 минута, тако да гужве није било. Нишлијке и жене са југа Србије због тога су биле веома задовољне.

"Ово је много важно за све жене, а посебно за оне које немају здравствене књижице или су им истекле", каже Јевица Стевановић из Врања.

Наше саговорнице истичу да су превентивни прегледи веома важни.

"Ја сваке године идем на прегледе и с обзиром на то да је тешко заказивање а процедуре компликоване, ово је била баш добра прилика", истиче Миљана Јовановић из Ниша.

"Знамо да су преглади важни, али немамо сви довољно времена", додаје Јевица Стевановић. "Једино добро за све жене је да се прегледају."

У Војној болници су и ранија организовани бесплатни прегледи, али сада се први пут раде прегледи за рано откривање рака дојке и рака грлића материце, истиче пуковник др Јовица Станојевић, управник Војне болнице Ниш:

"Циљ је да се уједно и подигне свест припадница лепшег пола о потреби за редовним превентивним прегеледима."

У Војној болници подсећају да су бесплатни прегледи планирани да краја радне недеље од 10 до 14 сати. Уколико интересовање буде велико биће, кажу, настављени и наредне недеље.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво