"Ожалошћена фамилија" пред Краљевчанима

Глумци Краљевачког позоришта синоћ, на светски дан шале, извели премијеру представе "Ожалошћена фамилија" по делу Бранислава Нушића, у режији директора позоришта Миодрага Динуловића.

Распродате претпремијера, премијера и прва реприза представе говоре са колико су нестрпљења Краљевчани очекивали нову представу.

Да Нушића, осамдест година од смрти, и даље можемо сматрати саремеником који верно слика стварност, глумци су уверили публику.

Светлана Миленковић, гумица Краљевачког позоришта, наводи:

"Чиста комедија, али оставља горак укус после гледањаи после спуштања завесе, баш се све запитамо где ми то живимо и како ми то живимо."

"Мислим да свако позориште треба да има Нушића на репертоару, барем у пар година да се то понови, јер просто, интересантно је да средњошколци скоро да и не читају и да не познају наше писце," сматра
Предраг Павловић, глумац Краљевачког позоришта.

"Ожалошћена фамилија" уместо породице.

И изменом у наслову, редитељ је указао на измене у оригиналном делу.

Миодраг Динуловић, редитељ каже да те измене публика можда види, а можда и не види и додаје:

„За стручну критику је врло важно да постоје интервенције на самом тексту и ово је комедија менталитета о нама какви смо данас, какви смо били јуче, са жељом да не будемо такви сутра."

Краљевачки глумци представиће се и на овогодишњем фестивалу Јоаким Вујић. Представа "Ожлошћена породица" одабрана је да, у част победника, затвори фестивал.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи