Спортска хала у Мионици по светским стандардима

Донедавно ругло између две мионичке школе, ускоро ће бити једна од најмодернијих хала спортова у западној Србији. Средином лета, после 25 година чекања, Мионица добија најзначајнији инфраструктурни објекат.

Четврт века недовршена хала спортова била је ругло Мионице. Договорима Министарства омладине и спорта, Рукометног савеза Србије и локалне самоуправе, крајем прошле године почела је доградња хале. Она ће сада бити модерна спортска дворана, намењена поред осталог и за национални тренинг центар рукометаша.

Бобан Јанковић, председник Општине Мионица, сматра да ће мештани бити задовољни:

"Мионичани бити добри домаћини озбиљних такмичења и државних првенстава."

Министар омладине и спорта Вања Удовичић уверио се да радови напредују и добио обећање од извођача да би средином лета хала могла да буде отворена за спортска такмичења.

"Ово је одличан пример одговорне локалне самоуправе која препознаје значај улагања у спортску инфраструктуру која препознаје значај улагања у школску инфраструктуру и која на овај начин ставља омладину и спорт на прво место", рекао је министар омладине и спорта Вања Удовичић.

Радове финансира Министарство омладине и спорта. Хала ће моћи да прими 2.800 гледалаца. Биће урађена по свим европским и светским стандардима потребним за међународна такмичења.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво