Школа из Новог Села код Врњачке Бање међу 10 најбољих у Србији

Највећа сеоска основна школа на подручју Врњачке Бање је у Новом Селу, где наставу похађа више од 340 ученика. Републички Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања је ову школу уврстио међу 10 најбољих у Србији, иако нема фискултурну салу нити довољан број учионица и кабинета.

Школа ће испратити још једну генерацију деце из Новог Села и околине која никада нису имала час физичког васпитања у фискултурној сали. Директорка ОШ "Бане Миленковић", Снежана Шпировић се нада да је то последњи пут и каже: „Изузетно ми је жао што су ученици наставу физичког васпитања имали само у холу школе."

„Право је чудо што ова деца сваке године освајају прегршт медаља на школским олимпијадама", тврди наставник физичког васпитања Александар Цветљанин.

Темељи фискултурне сале постављени су још 2010 године. Пре 6 година заустављена је изградња јер није било новца. Ствари су се сада промениле, локална самоуправа и министарство привреде обезбедили су 46 милиона за завршетак фискултурне сале и доградњу још 4 учионице.

Општина ће обновити још и школу у Врњцима као и Гимназију уз помоћ ресорних министарстава.

„Ове године у систем образовања у Врњачкој Бањи биће уложено око 200 милиона динара али ту се прича не завршава већ се раде пројекти на сређивању осталих објеката", најављујеБобан Ђуровић - председник општине Врњачка Бања.

Радови у Новом Селу почињу већ у јуну и очекује се да ће фискултурна сала бити завршена и опремљена до почетка наредне школске године.

























 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво