Зрењанин: Неопходне субвенције за развој органске пољопривредне производње

Подручја око Националних паркова и резервата природе, погодна за органску производњу, речено на трибини Одборa за село САНУ и Зрењанину. На скупштини Кластера органских произвођача Војводине истакнуто да је неопходна државна помоћ и субвенција органским произвођачима у прве три године рада.

Одбор за село Српске академије наука и уметности организовао је у Зрењанину трибину о развоју органске производње у Србији.

Као места где би се органска производња могла лако организовати наведена су подручја око Националних паркова и резервата природе.

Земљиште је на тим локацијама чистије, него тамо где је инзтензивна производња.

Такође се лакше може наћи тржиште, продајом производа за посетиоце Националног парка.

Одбор за село Српске академије наука и уметности је покренуо поново ову тему, јер за три године у Европи почињу да важе нови прописи за органске производе, а односе се на паковање и пласман.

У Зрењанину је своју скупштину одржао и Кластер органских произвођача Војводине.

Том приликом је истакнуто да је неопходна државна помоћ и субвенција органским произвођачима у прве три године рада, приликом преласка са конвенционалне на органску производњу, јер су тада улагања највећа.

Због снега у Зрењанину и околини су иначе ових дана сви пољопривредни радови на отвореном су одложени.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи