Поново проходан пут код Ђуниса. Критично на Црници

Водостај Јужне Мораве код Мојсиња, за само 24 сата, опао је 70 центиметара, тако да више на снази нису мере ванредне одбране од поплава. Вода се повукла са коловоза, па се саобраћај на регионалном путу Крушевац Ниш, код Ђуниса, од јутрос одвија нормално на обе коловозне траке.

Због загађених бунара, мештани Ђуниса се пијаћом водом и даље снабдевају из цистерни. У опадању је и ниво Западне Мораве код Јасике, тако да нема бојазни да њен водоток угрози мештане села са леве обале реке.

Велика Морава код Ћуприје је у опадању, а таква тендеција наставиће се и наредних дана.

Дуж тока Црнице у параћинској општини уведено је стање приправности и водостај се непрестано прати. Ситуација је за сада стабилна, ниво реке константан, али је претпоставка да ће нагло топљење снега наредних дана изазвати пораст водостаја. Као мера предострожности наложено је уклањање загушења на пропустима и мостовима на Црници и притокама.

На Млави је још увек на снази редовна одбрана од унутрашњих вода. Црпи се вода из каналске мреже и враћа се у реку. Дошло је до преливања на најнижој тачки пута за манастир Рукумију. То је редовна појава при сваком повишеном водостају Млаве, јер је пут непрописно изграђен у кориту реке.

Редовна одбрана још увек је на снази и на Пеку. Обе реке су у опадању.

 

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво