Конзулат Мађарске у Крагујевцу

У Крагујевцу је отворен Инфо центар привредне коморе Мађарске и почасни конзулат. Мађарска снажно подржава Србију на европском путу.

Билетерални односи Србије и Мађарске су на историјском максимуму, и та земља снажно подржава Србију на европском путу. У обостраном интересу је, даље јачање економских односа, увећање трговинске сарадње, као и јаче повезивање у области културе, науке и спорта, речено је у Крагујевцу, приликом потписивања меморандума о сарадњи између тог града, Регионалне привредне коморе Шумадијског и Поморавског ојкруга и Привредне коморе Мађарске-Комитета за западни Балкан.

 

У том циљу, у Крагујевцу, је отворен Инфо центар привредне коморе Мађарске и почасни конзулат, а за почасног конзула, номинован је Милан Радуновић.

"Изузетно је важно да имамо добре односе између две државе. Председник Вучић и наш премијер Орбан, сагласни су да мађарски инвеститори не буду присутни само у Војводини, него да се шире према централној и јужној Србији. Очекујем, да ће Крагујевац, до 2025.бити један од најразвијенијих градова у Европи," каже Жолт Чутора, државни секретар у Министарству спољних послова Мађарске.

Радомир Николић, градоначелник Крагујевца наводи да много очекују од сарадње и додаје:

"Представили смо град Краујевац, крајем прошле године на пословном форуму у Мађарској, озбиљне контакте направили са члановикма Владе Мађарске, привредницима и сви су веома заинтересовани, шта то Крагујевац може да понуди потенцијалном инвеститору."

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи