Ниш: Нове инвестиције и запошљавања у пољопривреди

Нове инвеститоре и запошљавања инспектора најавио је министар пољопривреде Бранислав Недимовић на састанку представника локалних самоуправа Нишавског округа. Како би представио подстицаје за младе, минситар је обишао газдинство породице Стаменковић у мерошинском селу Дешилово.

Ово није обична фарма, ни по изгледу, а нарочито не по власнику који има 21 годину и од Министартсва пољопривреде добио је око милион и двеста хиљада динара и купио пет приплодних јуница.

"Ишао сам у Средњу ветеринарску школу и определио сам се за сточарство. Идем сад на Високу пољопривредну у Прокупљу.Тамо студирам, друга сам година", каже Милан Стаменковић из Дешилова.

Иван Стаменковић додаје: "Тежимо да проширимо још, да имамо увек тридесет крава за мужу."

Бранислав Недимовић, минситар пољопривреде, рекао је да је Милан један од првих који се јавио на позив.

"Ја ћу само још једном подсетити јавност да смо ми 670 оваквих грантова дали за младе пољопривреднике и наставићемо на исти начин", рекао је Недимовић.

На састанку у округу, кажу - више недоумица него проблема и неколико најава. Министартсво пољопивреде запослиће нове ветеринарске, фитосанитарне, пољопривредне и водопривредне инспекторе.

"Лепо је то што смо чули да ће Нишавски округ, односно грађани који живе на овој територији, добити нове инспекторе", каже Драгана Сотировски, начелница Нишавског округа.

"Лепо је то што смо чули да има заинтересованих који би да улажу у овај наш крај, посебно када се ради о прерађивачким капацитетима".

„Ми имамо турског инвеститора који је заинтересован на простору око Коридора 10 да сагради своју кланицу, где би клао говеда која су пореклом из Србије и пласирао на простор Турске. Ми смо извезли негде око 200 тона овог меса са царинском стопом нула", казао је Недимовић.

То  је добра вест и за мерошинску хладњачу "Воћар" која је била у стечају, и цео крај познат по производњи вишања.

"Оно што је тражио министар од нас је да легализујемо објекат, јер жели да доведе инвеститора из Мађарксе који хоће да уложи новац, а ми да уложимо инфраструктуру и обезбедимо кооперанте", каже Саша Јовановић, председник Општина Мерошина.

Осим инвестиција, минситар Недимовић најавио је и израду генералног пројекта санирања реке Топлице.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
24° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво