Урушио се део зида на стадиону у Врању

Реконструкција градског стадиона у Врању почела је у јуну прошле године, са лошим врменом стали су радови. У току зиме настали су нови проблеми, урушен је је део зида стадиона.

Рашчишћава Слободан Поповић циглу и шут из дворишта, али не може, каже, сам да отклони све. Зид се обрушавао у три наврата од почетка године и оштетио му кућу и помоћне објекте, а део је пао и код комшија.

"Притом је срушена шупица, надстрешница за дрва је оштећена и део огревног дрвета је затрпан", каже Слободан Поповић из Врања.

Зид је саграђен половином прошлог века, доњи део који је попустио је од непечене цигле, а горњи слој од печене. Влажан је и нестабилан целом дужином. Реконструкција стадиона је почела јуна прошле године, али не обухвата обнову зида.

"Свакако ћемо наћи решење да то издвојимо из буџета града и да ту штету санирамо, за неко дугорочно решење и трајније, вероватно ће се редити пројекат реконструкције целе ограде", објашњава Славољуб Стојменовић, помоћник градоначелника.

Машине не раде од почетка зиме, реконструкција је стала због лошег времена, а фудбалери Динама, тренирају на туђим стадионима.

"Немамо стадион на коме би ми тренирали, немамо нешто наше, јуче смо ишли у неко село ту около 20 километара одавде", каже Љуба Баранин фудбалер Динама.

"Немамо један терен где имамо услова за рад, јер Динамо има преко 400 деце и сада размишљамо да обуставимо све селекције да не играмо", каже Драган Антић Рецко, председник ФК "Динамо" у Врању.

Уређење градског стадиона је пројекат прекограничне сарадње са Бугарском, а рок за завршетак радова је 18.новембар.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
20° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво