Осмочлана породица Васовић из Бороваца

Породица Весовић је најбројнија у Студеничком крају. Тома и Снежана имају 6 ћерки, узраста од 14 година до непуних месец дана. Живот им је, кажу, испуњен срећом и благостањем.

Да нема сестара Весовић, у селу Боровци на Радочелу не би се чуо жагор деце на путу из школе. Најчешће се плач бебе у протеклих 14 година у читавом Студеничком крају чуо из њихове куће. Последњи пут пре само 20 дана када се родила Симона. Родитељи тврде да нису у почетку планирали толико деце али да сада њиховој срећи нема краја.

"Породица са доста деце је заиста богата породица. Ми се осећамо богатим наравно. Духом и материјално", каже Тома Весовић из Бороваца.

"Нисмо прво дете гајили са идејом да ће нас бити оволико. Тако да је прво дете мало размаженије и све тако како је ишло редом", објашњава Снежана из Бороваца.

У само 4 од 30 кућа и селу и околини има деце. Још су мала за игру са сестрама Весовић.

"Има горе један у Горњем селу дечак мали. Од 3 године. Има, али су та деца баш мала за игру", каже деветогодишња Марија Весовић.

Њена вршњакиња Софија каже: „Моја најбоља другарица је Јована Дугалић. Она је из Врањева. То је далеко 8 километара одавде".

"Имам једну са Никољаче. Зове се Катарина Крсмановић. Она долази код мене на славу и на рођендан и ја идем код ње", поручује седмогодишња Ана Весовић година.

Весовићи се на баве пољопривредом. Тома ради у Ушћу а Снежана је домаћица.

"Када човек верује да ће бити добро некако ниоткуда, не знам како, али све дође на своје место", додаје Снежана Весовић.

У селу Боровци има још три домаћинства у којима живе млади брачни парови и Весовићи их охрабрују да и они имају што више деце да би село опстало.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи